Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει αποκτώ δεξιότητες με τις οποίες μπορώ να βελτιώσω την επαγγελματική και προσωπική ποιότητα της ζωής μου.

Διεθνής καριέρα: Με τις γνώσεις Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες σε γερμανικές εταιρίες στη χώρα σας ή σε άλλες χώρες.

  • Επιστήμη και έρευνα:

Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα της επιστήμης. Η Γερμανία, με τη συμβολή της στην έρευνα και την ανάπτυξη, κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως και χορηγεί σε αλλοδαπούς επιστήμονες υποτροφίες για έρευνα.

  • Επικοινωνία:

Μια σειρά σημαντικών ιστοσελίδων είναι στα Γερμανικά. Η Γερμανία κατέχει παγκοσμίως την έκτη θέση μεταξύ 87 χωρών στην ετήσια παραγωγή βιβλίων. Οι γνώσεις σας στα Γερμανικά σας δίνουν πολλές δυνατότητες για πρόσβαση σε πληροφορίες.

  • Σπουδές και επαγγελματικές δυνατότητες στη Γερμανία:

Η Γερμανία χορηγεί ένα μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές. Σε νέους πολίτες άλλων χωρών χορηγείται βίζα προσωρινής εργασίας. Για ορισμένα επαγγέλματα ισχύουν ειδικοί κανονισμοί για τη χορήγηση άδειας εργασίας.

  • Προγράμματα ανταλλαγών:

Υπάρχουν συμφωνίες για προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και φοιτητών ανάμεσα στη Γερμανία και πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Λογοτεχνία, Μουσική, Τέχνη και Φιλοσοφία. Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, Του Κάφκα. Του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν. Αυξήστε την απόλαυση της ανάγνωσης και/ή της ακρόασης των έργων στη γλώσσα του πρωτότυπου.

  • Τουρισμός και διαχείριση ξενοδοχείου:

Τουρίστες από γερμανόφωνες χώρες κάνουν πολλά και μακρινά ταξίδια και ξοδεύουν στις διακοπές τους περισσότερα χρήματα από άλλους τουρίστες. Τους αρέσει να Τους εξυπηρετεί γερμανόφωνο προσωπικό και να έχουν γερμανόφωνους ξεναγούς.

  • Πολιτιστική κατανόηση:

Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει γνωρίζω τη ζωή, τις επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων που ζουν σε γερμανόφωνες χώρες με πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

  • Στον επαγγελματικό τομέα:

Η επικοινωνία στα Γερμανικά με τους γερμανόφωνους συνεργάτες βελτιώνει τις επαγγελματικές σχέσεις και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για πιο αποτελεσματική επικοινωνία-και κατά συνέπεια επιτυχία.

Τα Γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα για μας τους Έλληνες γιατί παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τα Ελληνικά, τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Η γνώση των Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς συγγενεύουν, αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια.